Skip to content

Natuur en zorg bij dagbesteding De Buitenhof Tilburg

Zorg en de natuur worden op De Buitenhof op een bijzondere wijze met elkaar verbonden en vervullen een centrale rol. U bent te gast in een groene omgeving met een speciaal aangelegde tuin met rust en ruimte, planten en dieren.

Naar wens besteedt u aandacht aan het invullen van uw behoefte aan zingeving. We gebruiken daarvoor de symboliek en de ritmes in de natuur. Activiteiten die door het zorgteam samen met vrijwilligers begeleid worden, kunnen zowel binnen als buiten plaatsvinden en ook worden er uitstapjes in de omgeving georganiseerd.

bezoeker de buitenhof verzorgt planten in plantenbak

Focus op natuur

Er is ondertussen veel bekend over de waarde van groen voor de kwaliteit van leven en het welbevinden van mensen. Door alleen al te kijken naar ‘groen’, maar nog veel meer door in het ‘groen’ te zijn, herstellen mensen van stress. Ze voelen zich prettiger. In een groene omgeving komen sociale contacten gemakkelijker tot stand en komen mensen meer in beweging.

De natuur biedt rust, vertrouwen en geeft ruimte voor zingeving.
Mensen die op deze wijze naar de natuur leren kijken, gaan zelf over het algemeen meer doen met het groen. Zij gaan het vaker opzoeken, alleen of met anderen.

Hoe meer mensen dit ervaren, hoe meer mensen buiten zullen zijn. Dat is goed voor de gezondheid en de sociale cohesie. Voor mensen met dementie is het ontzettend fijn om in contact te zijn en te blijven met andere mensen en samen met hen te genieten van de natuur. Op deze wijze geeft de Buitenhof vorm aan integratie en participatie.

 
 
Focus op de natuur

Wilt u meer informatie?

Heeft u een vraag? We beantwoorden deze graag!